Continental Care is de nieuwste technologie band die zichzelf oppompt

De Continental CARE is een slimme band met variabele druk. Hij wordt harder of zachter naargelang de rijomstandigheden daarom vragen, waardoor de prestaties verbeteren, het comfort verhoogt en de levensduur toeneemt.

Wat met ben je met een potent aandrijfgeheel, een rigide chassis en een messcherp onderstel wanneer je banden knudde zijn? Daarom heeft Continental de CARE ontwikkeld, kort voor Connected/Autonomous/Reliable/Electrified. Dat is een slimme band die de druk doet variëren in functie van de rijomstandigheden. Wat zachter op en slecht wegdek en wat harder tijdens het bochtenjassen, bijvoorbeeld. Die CARE-technologie verbetert naast de prestaties en het comfort ook de levensduur en het verbruik, want het rubber op de banden worden altijd optimaal benut.

De Continental CARE combineert een heleboel sensoren met een centrifugale pomp in het midden van het wiel. Tijdens acceleraties kan die de band wat aflaten om de optimale druk en dus de meest efficiënte versnelling te verkrijgen. De overtollige lucht wordt opgeslagen in een intern reservoir en kan gebruikt worden om de band daarna weer op te pompen. Dit alles wordt beheerd door een elektronisch systeem dat ook de temperatuur, de slijtage en potentiële schade van de band in het oog houdt.

De Continental-banden met CARA-technologie zitten nog in de prototypefase. Ze werden bedacht voor de autonome voertuigen die momenteel in ontwikkeling zijn.

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-10-2019